Sportmassage

Door onze alledaagse bezigheden hebben spieren veel te lijden en kunnen allerlei klachten ontstaan. Deze spierklachten zijn niet veel anders dan die van sporters. Een sportmassage kan in deze gevallen zeer nuttig zijn en voor veel verlichting zorgen en zal door uw spieren hartelijk worden ontvangen. Een regelmatige massage kan veel stress gerelateerde klachten verminderen of wegnemen, kortom bijdragen aan de algehele gezondheid! Een massage werkt herstelbevorderend en ontspannend voor de spieren en geeft een verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Sporttherapie

Behandeling en herstel van blessures 

Iedereen die sport wil zich graag fit voelen en fit zijn. Helaas komt het vaak voor dat er blessures / overbelasting ontstaat die het onmogelijk maken om lekker te kunnen sporten. Een goede begeleiding van de sporter is erg belangrijk. Een sportmasseur kan aangeven wanneer spieren te veel belast worden en er blessures op de loer liggen. 

Als er toch een blessure ontstaat kan deze meestal goed behandeld worden. Door een gedegen kennis van de anatomie en de (patho) fysiologie van blessures is een sporttherapeut in staat een voorname rol te spelen in het therapeutisch behandelen van sporters met een (overbelastings) blessure. Behandelen van blessures gaat in overleg met fysiotherapeuten, manuele therapeuten en sportartsen. Met verschillende specialisten in ons netwerk bieden we de beste behandeling. Ons netwerk stelt ons in staat om de juiste verwijzing te maken naar de beste professional. Zo kun je met een blessure worden begeleid vanaf het moment van blessure tot aan het moment van het hervatten van sport of werk.