Nieuws archief

Marathon Rotterdam - 2022

Onze masseur Stefan was samen met Paula en Jacco op 9 en 10 april betrokken bij de Marathon van Rotterdam. Veel van de atleten die Preaz in haar praktijk in Rotterdam en Hellevoetsluis behandeld deden mee aan dit grote sportevent. Het was mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen afstand en doelen behaalde. Stefan was op locatie bij Runnersworld Rotterdam centrum aan het masseren, samen hebben ze na de marathon 25 atleten gemasseerd. Met deze Runnersworld hebben wij een hele mooie samenwerking!

Voorbereiding EK -
Handbal 2022

De eerste paar maanden van 2022 stond voor de handbaldames in het teken van voorbereiden en focussen op de EK-kwalificatie wedstrijden. Nederland moest in deze kwalificatiestrijd Griekenland, Duitsland en Wit-Rusland achter zich proberen te houden. Dat is gelukt! Het duurt nog even maar in November start het Europees Kampioenschap hanbal voor vrouwen in Noord-Macedonië. Heel trots dat wij als Preaz hier afgelopen maanden aan hebben mogen bijdragen en op naar Noord-Macedonië!

Olympische Spelen voorbereiding - Badminton 2021

Gerrit en Stefan zijn begin dit jaar beide met de badminton selectie op pad geweest. Voor Gerrit stonden in februari de EK Teams op de planning in Finland. Ondanks de kou hebben ze zich goed staande weten te houden.

Stefan is eind april mee geweest naar Kiev voor de Europese Kampioenschappen. Ook hier werd weer hard gestreden voor de Olympische tickets en heeft Nederland hoge ogen gegooid.

Trainingskamp Spanje
BMX 2021

Begin februari was het zover, toen vertrokken onze masseurs Stefan en Marco naar Spanje voor het - 4 weken - durende trainingskamp van de BMX selectie. Dit trainingskamp was een belangrijke voorbereiding voor de Olympische Spelen van dit jaar. In de foto's hiernaast zie je een kleine impressie, zoals je ziet moet een sportmasseur af en toe ook nog kunnen koken en boodschappen doen! Gelukkig is dat Stefan en Marco - naast het masseren - ook op het lijf geschreven.

Doha Masters Judo 2021

Nadat er door de coronacrisis een hele tijd geen wedstrijden op de planning stonden was het deze maand gelukkig anders. De Doha Masters 2021 gingen namelijk door! Fijn dat de judokas op dit toernooi hun wedstrijdritme weer konden oppakken. Vanuit Preaz was masseur Gerrit van Olst mee om de judokas te behandelen. En met succes ;). Er zijn maarliefst 6 medailles mee naar huis genomen door TeamNL. Een topprestatie na een toch wel raar jaar voor de atleten. Niet alleen voor de atleten maar ook voor de verzorgers was het erg fijn om weer in een wedstrijdomgeving mee te draaien. Goed om te zien dat iedereen de voorzorgsmaatregelen goed in acht neemt en dat op deze manier toch de weg richting de Olympische Spelen deze zomer kan worden vervolgd!

Europees Kampioenschap Wielrennen 2020

Gerrit Zoomer is met de de nationale wielrenselectie mee naar de Europese Kampioenschappen in het Franse Plouay geweest. Deze vonden plaats van 24 t/m 28 augustus 2020. Het voelde voor Gerrit als een soort van thuiskomen, nadat hij in 2010 gestopt was na 20 jaar als verzorger/ masseur. De eerste dag begon goed bij het tijdrijden, daar zijn 3 medailles gewonnen, 2 x goud en 1 zilver.

Indonesian Masters Badminton 2020

Voor de nationale badmintonselectie, die bezig is met de kwalificatie voor de Olympische Spelen, stond de maand januari in het teken van Azië.
Op 3 januari vertrokken Selena Piek, Cheryl Seinen, Robin Tabeling en Jelle Maas naar Maleisië, Indonesië en Thailand om daar toernooien te spelen in aanloop naar de OS2020.
Preaz mocht in de 2e week afreizen naar Indonesië om daar de spelers en speelsters te behandelen bij de Indonesian Masters. Terwijl Gerrit van Olst van Preaz op zaterdag terugkeerde naar Nederland vloog het team door naar Thailand om daar het laatste toernooi van de trip te spelen. Het is een leerzame periode geweest met ups en downs, maar dat zijn helaas de harde wetten in topsport! Preaz kan terugkijken op een prachtige ervaring in een land waarin badminton hetzelfde betekent als voetbal in Nederland. Volle tribunes en sfeer met de daarbij behorende taferelen in de hotel lobby waar de fanatieke supporters onze sporters opwachten om mee op de foto te kunnen.

Dancing with the stars 2019

Preaz ondersteunt de dansers tijdens de voorbereidingen op de live shows van de RTL4 show Dancing with the stars. Na succesvolle bijdrage aan Holland's got talent en So You Think You Can Dance mochten de masseurs ook dit keer weer met de deelnemers aan de voorbereiding werken.

WJK Rusland Badminton 2019

Begin oktober 2019 was het Wereldkampioenschap Jeugd Badminton in Rusland. Preaz was er in de persoon van Gerrit van Olst bij om medische ondersteuning te bieden aan het team dat verder bestond uit 5 sporters te weten, Meike Versteeg, Kelly van Buiten, Alida Chen, Wessel van der Aar, Finn Achthoven en coach Dicky Palyama.

Het toernooi werd gedomineerd door de Aziaten zoals gewoonlijk in het badminton maar onze Nederlandse badmintonners hebben zich kranig geweerd en kunnen terugkijken op een leerzaam WK.

Trainingskamp Judo Papendal 2019

Het trainingskamp van de judoselectie in Juli was weer geslaagd. Preaz mocht de gehele selectie ondersteunen met sportmassage. Veel bekende gezichten voor onze masseurs. Daarnaast zijn er door de judoka's veel trainingsuren gemaakt als voorbereiding op de komende wedstrijden. 
Preaz ondersteunde dit keer de selectie in samenwerking met de fysiotherapeuten van TeamNL.

EK Letland BMX 2019

Stefan is tijdens het EK in Letland meegeweest met de nederlandse BMX ploeg. Samen met de sportmasseur, fysio en sportarts werd er goed voor de BMX'ers gezorgd. Zo goed zelfs, na de zege van Niek werd hij door Stefan 's nachts om 2.00 uur nog gemasseerd. Een verse kampioen op de massagetafel! De resultaten tijdens dit toernooi waren niet mis, TeamNL behaalde bij de heren de 1e en 3e plaats en bij de dames de 2e plaats. Kortom een geslaagd toernooi waarbij Preaz ook zijn steentje heeft mogen bijdragen!

Holland's Got Talent 2019

Ook dit jaar werkt Preaz achter de schermen mee aan het TV-programma Holland's Got Talent. Sinds het dansprogramma So You Think You Can Dance Preaz in 2010 benaderde is Preaz jaarlijks actief bij diverse dans- en talentenshows.

In onze speciale behandelkamer binnen de studio komen de artiesten langs bij ons maar ook de crew (productieteam en cameramensen), juryleden en presentatoren maken van onze diensten gebruik.
Dit jaar vinden de opnames van het programma Holland's Got Talent plaats in de studio in Aalsmeer. Elk blok bestaat uit 2 dagen waarbij de eerste dag een repetitiedag is en de tweede dag de opnamedag is.
Naast de reguliere preventieve massagebehandelingen ondersteunen we hier ook bij blessures.
Altijd weer een hele leuke afwisseling van onze activiteiten.

Trainingskamp Spanje BMX 2018

De elite- en het talententeam van het NL BMX team bereidden zich in Spanje drie weken lang voor op het nieuwe seizoen. Deze trainingsstage in december 2018 werd door Stefan Krabbendam vanuit Preaz ondersteund. Tijdens het trainingskamp werd ik naast mijn functie als sportmasseur ook ingezet als bezemwagen, taxichauffeur en EHBO-er. Het leuke is: Je ziet deze 12 jonge topsporters nu ook eens op een andere manier. Want waar ik in Papendal de sporters slechts een à twee keer per week een uurtje op de behandeltafel krijg, zag ik hen in Alicante de hele dag door

Trainingskamp Judo Casteldefels 2018

Net als voorgaand jaar was ook Preaz (in de persoon van Gerrit van Olst) in 2018 vertegenwoordigt op het belangrijke trainingskamp van de nationale judoselectie in het prachtige Casteldefels in Spanje aan de kust bij Barcelona. 

Ieder jaar is daar een groot internationale trainingsstage waar de hele wereldtop aanwezig is als voorbereiding op het WK later dat jaar. Een grote groep Nederlandse judoka’s was afgereisd om in de bloedhete omgebouwde parkeergarage aan het strand de strijd aan te gaan met de vele buitenlanders. Samen met fysiotherapeute Cynthia Bos was het hard buffelen om iedereen fit te houden. Tijdens het kamp werd duidelijk dat het dit jaar voor laatst in “Castel” gehouden werd en er volgend jaar (2019) naar Alicante wordt afgereisd. Ook dan zal Preaz weer van de partij zijn.

Olympische Spelen 2016

Na Londen 2012 was Preaz ook in 2016 paraat met 2 masseurs op de Olympische Spelen in Rio. Er was een grote groep roeiers afgevaardigd naar het verre Brazilie.

Gerrit van Olst vertrok eind juli, ruim 2 weken voor het begin van de Spelen, samen met teammanager Nienke Wind van de KNRB al richting Rio om alle voorbereidende werkzaamheden daar te doen. Teamtent opbouwen, alle cardioapparatuur in elkaar zetten, appartementen in het Olympisch dorp gereed maken qua inrichting kortom alle werkzaamheden om het voor de sporters zo optimaal mogelijk te laten zijn. Het is en blijft Brazilie dus regelmatig werd het geduld op de proef gesteld omdat op tijd zijn nogal een ding is daar. Uiteindelijk was alles op tijd klaar toen de equipe aankwam in het Olympisch dorp. Vanaf toen stond alles in het teken van de wedstrijden, HET moment voor de sporters waarvoor ze de afgelopen 4 jaar alles hebben opgeofferd, bloed zweet en tranen heeft het gekost. Het is altijd volle bak masseren tijdens de wedstrijden dus veel tijd voor andere dingen was er niet die week. Maar na een prachtige week van absolute topsport op een echt wereldlocatie (de roeibaan lag onder het bekende Christusbeeld van Rio) bleek dat alle inspanningen niet voor niets waren geweest. Met een prachtige bronzen plak voor Holland Acht, een zilveren plak voor de dames dubbelvier en natuurlijk de mooiste van allemaal de GOUDEN plak van de damesdubbel twee (Maaike Head en Ilse Paulis) waren de Olympische Spelen dus uitermate succesvol voor de roeiers. Moe maar voldaan keerde Preaz terug naar Nederland waar we konden genieten van een welverdiende vakantie!

Openingstijden:
Preaz is geopend van maandag t/m zaterdag. Wij verzorgen overdag maar ook in de avond behandelingen. Bel, mail of app voor meer informatie.

Locatie Papendal & Zeist
+31 6 29 04 80 19

Locatie Hellevoetsluis & Rotterdam

+31 6 13 75 95 17

Locatie Runnersworld Rotterdam Centrum
+31 6 17 00 77 90