You Are Here: Home » Londen 2012 » Op trainingskamp met de roeiers in Mantova (Italië)

Op trainingskamp met de roeiers in Mantova (Italië)

De eerste week van het trainingskamp in Mantova zit erop. Na een week keihard  trainen hebben de mannen na de ochtendtraining van zondag 8 juli een welverdiend  middagje vrij. De één gaat lekker de hele middag op bed liggen slapen of de etappe van de Tour de France kijken, de ander gaat het stadje in om te shoppen en een lekker Italiaans bakkie te doen. Maar natuurlijk liggen ze eerst allemaal bij mij op tafel om het zuur uit de benen te laten masseren of om lekker even te relaxen en een praatje te maken. Maar geloof me, vandaag komen de meeste roeiers toch echt wel om het zuur uit de beentjes te laten masseren.

We zijn hier met een select groepje roeiers, nl de zware 4 ( Kaj, Ruben, Mechiel en Boaz), de zware 2 (Meindert en Nanne) en de lichte 4 ( Vincent, Tycho, Roeland , Tim en reserve Bjorn). De overige Olympische roeiers zitten in Mulhouse alvorens wordt afgereisd naar Hazewinkel in België en daarna direct door naar Londen. Verder zijn aanwezig de coaches John, Dave, Antonio en Tjalling en natuurlijk fysio Jelle en ikzelf.

Ik merk aan de kleine dingen dat langzaam de spanning begint op te lopen. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk, maar men gaat zich afzonderen van de rest en focust zich op datgene dat gaat komen. De roeiers komen nu iets vaker langs voor kleine pijntjes omdat men optimaal fit wil zijn. En fit zijn ze zeker na al het harde werk van deze week.

Gelukkig zijn er weinig tegenslagen geweest in de eerste week, behalve dan het feit dat de zware 4 tegen een boei is geroeid. Boaz is hierbij geschampt door zijn dol, maar het bleek achteraf allemaal mee te vallen. Wel is de boot kapot, afgebroken rigger en beschadigde rand. Gelukkig bleek de vader van Meindert bereid om vanuit Nederland ‘Uggly Betty’ te komen brengen, waardoor er maar een training alternatief getraind hoefde te worden. Meindert’s vader heeft de beschadigde boot naar Empacher in Duitsland gebracht zodat deze hopelijk weer op tijd in Hazewinkel is.

Afgelopen vrijdag was er voor mij gelegenheid om tijdens een training het water op te gaan met de coaches. Leerzaam om te zien wat voor een belasting er op de spieren en gewrichten van de roeiers komt, dit zijn de momenten die je mee kunt nemen tijdens de behandelingen van de roeiers.

De komende week zal zwaar gaan worden voor de mannen, de intensiteit zal nog weer worden opgevoerd. De hitte zal geen parten meer spelen, daar is iedereen wel aan gewend nu. Mocht het wel te warm worden, dan kunnen ze na afloop van een training heerlijk afkoelen in het zwembad hier op de roeiclub. We zitten hier namelijk op een fantastisch complex bij de roeiclub, waar we lekker kunnen relaxen en waar we ’s avonds met z’n allen dineren aan de rand van het meer.

Ook ben ik vandaag nog door de Muda’s geïnterviewd, het resultaat kan je zien via http://www.demudas.nl/

10 juli 2012 door René Eibrink

Comments (1)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2012 Powered By Wordpress, edited by Luc Dirks for Preaz

Scroll to top